Anasayfa

13 Mart 2013 Çarşamba

Tam Buğday Unu İle Yapılan Yeşil Zeytinli Ekmek


Özellikle diyet yapanlar için çok özel bir tariftir. İçerisinde yer alan keten tohumu zayıflamaya yardımcıdır, yeşil zeytin Alzheimer 'dan korur, hafızanın kuvvetli kalmasını sağlar.

Malzemeler;

1 paket tam buğday unu,
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin,
1 çay bardağı çörek otu,
1 çay bardağı keten tohumu,
Yarım paket yaş maya,
3 su bardağı ılık süt.



Hazırlanışı;

Çukur bir kaba 1 paket tam buğday ununu ekleyerek, ortasını havuz şeklinde açıyoruz, yukarıda yer alan malzemeleri sırası ile ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurmadan sonra mayalanmasını beklemek için sıcak bir ortamda bekletiyoruz.



Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler kopartarak yağlanmış tepsiye dizilir. 200 derece fırında 30 dakikada pişiriyoruz. Afiyet Olsun.


Tarifi hazırlarken Söke Tam Buğday Ununu kullandım.


  Tam Buğday Unu İle Yapılan Yeşil Zeytinli Ekmek, Söke Tam Buğday Unu, Diyet Ekmek, Diyet Ekmek Tarifi, Diyet Ekmek Tarifleri, Sağlıklı Ekmek Tarifi, Sağlıklı Ekmek Tarifi, Sağlıklı Ekmek Tarifleri, Tam Buğday Unu Ekmeği, Tam Buğday Unu Ekmek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.