Fırın kullanmadan yaptığım, pratik olan en lezzetli tarif. 15 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz. Öğrencilik zamanlarımla ilgili hatırlayabildiğim en güzel tatlıdır. :)
Malzemeler:
1 litre süt,
5 yemek kaşığı irmik,
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı kakao,
6 yemek kaşığı şeker,
Yarım yemek kaşığı tereyağı ya da margarin,
4 adet muz,
1 paket Ülker Pötibör Bisküvi
Üzerini süslemek için; bir miktar fındık.
Üzerini süslemek için; bir miktar fındık.
İrmikli çikolatanın hazırlanması: 1 litre sütü tencereye boşaltalım, içine irmik, vanilya, kakao, yağ, margarin ve şekeri ilave ederek kaynayana kadar durmaksızın karıştıralım. Koyu bir kıvama geldiğinde tencerenin dibini kapatalım.
Cam tepsiye bisküvilerimizi dizelim. Bisküvileri bir poşet içinde bardak ile ezerek un kıvamına getirip de kullanabilirsiniz.Bisküvileri tepsiye bir kat dizdikten sonra,
Hazırladığımız irmikli çikolatanın bir kısmını bisküvilerin ilk katına dökelim ve bir kat daha bisküvi ekleyelim.
Bisküvilerin üstüne 4 adet muzumuzu ortadan ikiye bölerek ekleyelim. Muzları daha küçük doğrayabilirsiniz. Ancak çok küçük doğranınca kararması ve bayatlaması daha kısa süre içerisinde gerçekleşiyor. Tadını da alabilmek için muzu çok parçalara ayırmamalısınız.
1 katı muzlar ile tatlandırılmış, 3 bisküvi katlı çikolatalı irmik tatlımızın en üsütünü de irmikli çikolata karışımımız ile kapladıktan sonra,
soğutarak 2 saat dolapta beklettikten sonra dövülmüş fındık ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.