Anasayfa

20 Mart 2013 Çarşamba

Peynirli Çıtır Börek Tarifi


Bu böreği hiç yağ kullanmadan, hemencecik  yapıyoruz. :)

Malzemeler;
6 adet yufka,
2 su bardağı yoğurt,
2 yumurta,
1 kalıp peynir ya da lor,
1 demet maydanoz,



Yapılışı:

1 yumurta sarısını bir kaseye ayırdıktan sonra, diğer yumurtayı 2 su bardağı yoğurt ile karıştırıyoruz. Yufkamızın birini masanın üstüne sererek, fırça yardımı ile yoğurtlu harcı yufka üzerine yayıyoruz, üzerine bir yufka daha ekliyoruz, yufkamızı üçgen şekillerde 8 parçaya bölüyoruz. Maydanoz ve peynir ile hazırladığımız iç harçtan, her parçaya birer tatlı kaşığı ekleyerek sarıyoruz. 

Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirerek sardığımız yufkaları içine yerleştirip, önceden kaseye ayırdığımız yumurta sarısını yufkalarımızın üstüne sürüp, çörek otu ile de süsledikten sonra 200 derece fırında pişiriyoruz. Çıtır çıtır yiyiyoruz. Afiyet olsun.




Peynirli Çıtır Börek Tarifi, Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?, Yufka İle Yapılan Börek Tarifleri, Pratik Börek Tarifleri, Pratik Börek Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.