Anasayfa

15 Mart 2013 Cuma

Ekşili Ufak Köfte Çorbası


Çorbamızı yapmadan önce köftelerimizi bir gün önceden hazırlayabilirsiniz.

Köfte Malzemeleri Ve Köftenin Hazırlanışı;

1 su bardağı irmik,
1 su bardağı ince bulgur,
1 tatlı kaşığı tuz.

1 su bardağı irmik ile 1 su bardağı ince bulguru geniş bir kaba alıp, kaynar su ile ıslıyoruz. Bir tepsi ile ağzını kapatarak, yarım saat bekletiyoruz. Yarım saat sonra yumuşayan karışımı iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımı misket şeklinde avucunuzda yuvarlayın. Misket şeklinde yaptığımız köftelerimizi 1 litre kaynamış suda   haşlıyoruz. Köftelerimiz şimdi hazır, çorbamızın yapımına başlayabiliriz.


Malzemeler;

2 su bardağı haşlanmış nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 kuru soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ, 
Ölçüye göre kaynar su


Hazırlanışı;

Soğanımızı küp küp doğruyoruz, sıvı yağ ilave ederek, pembeleşene kadar karıştırıyoruz. Salçalarımızı ilavaeederek, 5 dakika daha kavuruyoruz. 1,5 lt kaynamış suyu içine ilave ediyoruz, su fokurdayınca köfteleri içine atıyoruz. 10 dakika pişiriyoruz. 10 dakika sonra nohutu da ilave ederek 10 dakika daha pişiriyoruz. Ateşten alarak kuru nane ve kimyonu da ekleyerek, yarım limonu içine sıkıp servise hazırlıyoruz. Afiyet Olsun.



Ekşili Ufak Köfte Çorbası, Ekşili Ufak Köfte Çorbası Tarifi, İrmik Ve İnce Bulgur İle Köfte Nasıl Hazırlanır?, Ekşili Nohutlu Ufak Köfte Çorbası, Sağlıklı Çorba Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.