Anasayfa

17 Mart 2013 Pazar

Baharatlı Ekmek Tarifi

Malzemeler;
5 su bardağı un,
4 su bardağı ılık su,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı çekilmiş rezene,
1 yemek kaşığı toz tarçın,
1 tatlı kaşığı kuru maya,
1 yemek kaşığı mahlep,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı susam,
2 yemek kaşığı çörek otu.




Hazırlanışı;

Çukur bir kaba unumuzu koyarak, ortasını havuz şeklinde açıp, yukarıdaki malzemeleri sırası ile ekliyoruz. Ilık su ile hamuru yoğuruyoruz. Hamurun mayası gelene kadar 1 saat sıcak bir ortamda bekletiyoruz.

Mayası geldikten sonra hamurumuzu yağlanmış tepsinin içine alıp çember şeklinde genişletiyoruz. Bıçak yardımı ile pişmesini de kolaylaştırmak için, fotoğraftaki gibi dilim dilim parçalara ayırıyoruz. 


Bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1 yumurta sarısını karıştırarak, dilimlere ayırdığımız ekmek hamuruna sürüyoruz.


Son olarak da çörek otunu hamurun üzerine serperek, 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz. 

Afiyet Olsun.



Baharatlı Ekmek Tarifi, Baharatlı Ekmek, Tarçınlı Ekmek Tarifi, Tarçınlı Ekmek, Pratik Ekmek Tarifleri, Sağlıklı Ekmek Tarifleri, Evde Ekmek Yapmak İçin Tarifler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.