Anasayfa

16 Mart 2013 Cumartesi

Lorlu Ekmek Tarifi



Çocuklara sürekli yaptığım, çay ile taze taze yenilebilecek güzel bir tad. Dışarıda hazır satılan, nasıl yapıldığı belirsiz yağlı poğaçalardan çocuklarımı koruyorum. Yemeklerde de ekmek yerine yiyorlar. Yapımı oldukça kolay, sofralarınızdan huzur eksik olmasın diyerek tarife geçiyorum.

Malzemeler;
4 su bardağı un,
2 su bardağı mısır unu,
2 su bardağı lor peyniri,
2 yemek kaşığı çörek otu,
2 yemek kaşığı çekilmiş rezene,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım paket yaş maya,
6 su bardağı ılık süt.


Hazırlanışı:
Bir çukur kabın içine unumuzu alalım, ortasını havuz şeklinde açarak, yukarıda yazan bütün malzemeleri sırası ile ilave edip, en son eklediğimiz 6 su bardağı ılık süt ile, hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Sıcak bir ortamda mayası gelene kadar (ortalama 1 saat) bekletelim.

Yumurta büyüklüğünde bezeler kopararak, önceden hafif yağladığımız fırına hamur bezelerini yerleştirip, üzerilerine yumurta sarısını sürelim. Susam ve çörek otunu da serperek ekledikten sonra 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar, 30 dakika  pişirelim.

AFİYET OLSUN. :)


Lorlu Ekmek Tarifi, Lor Peynirli Ekmek, Lorlu Ekmek, Fırında Lorlu Ekmek, Lorlu Poğaça, Lorlu Poğaça Tarifi, Lorlu Poğaça Tarifleri, Lorlu Poğaca Tarifleri Resimli, Lor Peynirli Tarifler, Lor Peynirle Yapılan Yiyecekler, Sağlıklı Ekmek Tarifleri n

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.