Uzmanlar, Omega 3 için haftada en az iki defa balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Omega 3 asitleri, meme kanseri, kalp ve damar hastalıkları, iltihaplı hastalıklara yakalanmayı engelliyor. Aynı zamanda hipertansiyonu da engelleyen bir asittir.
Elbette balık tüketirken yağda pişirilmiş olanları çok tercih etmemeliyiz, yağsız olarak ızgarada ya da benim yaptığım gibi yağlı kağıt üzerinde kendi yağları ile pişirirseniz daha sağlıklı olacaktır.
Lüfer balığı çok kılçıklı değil, kolayca temizleyebiliyorsunuz.
Malzemeler;
1 çay bardağı mısır unu,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Karabiber,
Kimyon,
1 kilo lüfer balığı.
Hazırlanışı;
1 çay bardağı mısır ununa birer çay kaşığı tuz, karabiber, kimyonu karıştırıyoruz. Balıkları karışım içerisine bandırdıktan sonra fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayarak, balıkları üzerine dizin. 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun!
Balığın yanında soğan, salata, dereotu, turp ve balığın hazmını kolaylaştıran limonu sakın unutmayın. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.