Anasayfa

20 Şubat 2015 Cuma

Tel Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?

 Pilav yapmayı öğrendiğim ya da öğrenmeyi denediğim :) ilk zamanlarda, su miktarını ayarlayamadığım için pilav çok yumuşak yani lapagibi oluyordu, ya da çok kuru birpilav yapıyordum. Bir kaç kez yaptıktan sonra 'pilavın üstüne çok fazla su eklememeyi'  öğrenebildim.

Tel Şehriyeli Pilav İçin Malzemeler

4 yemek kaşığı tel şehriye,
2 su bardağı yeseminli prinç,
2 yemek kaşığı yağ,
3 su bardağı sıcak su,
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı;

İlk önce prinçleri güzelce yıkayıp, suyunu süzdükten sonra bir köşede bekletin,

2 yemek kaşığı yağda, tel şehriyeleri sürekli karıştırarak  renkleri kahverengiye dönüşünceye kadar kavurun,

Kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüzprinci üzerine ekleyerek 5-7 dakika sürekli karıştırarak prinçleri de kavurun. (Prinçler kavrulma esnasında nişastası akarak, birbirinden ayrılıp tane tane olur.)


Kavurduğunuz prinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kapağını  kapatarak, suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın.


Püf noktası:

Pilav suyunu çektikten sonra ocağın dibini kapatıncatencerenin ağzını hemen açmayın, 10 dakika denlenmesini bekleyin.

Farklı ölçüler ile pilav yapacaksanız, su oranını tencerenin içerisindeki pilavın üstünü çok az kapatacak şekilde ayarlayın.


Tel Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır?, tel şehriyeli pirinç pilav tarifi, tel şehriyeli pirinç pilav, tel şehriyeli  pilav tarifi,  pirinç pilavı, prinç pilavı tarifi, prinç pilavı nasıl yapılır?, prinç pilavı yapımı, kolay prinç pilavı, kolay prinç pilavı tarifi, kolay prinç pilavı nasıl yapılır, beyaz pilav tarifi 4 kişilik, pilav yemekleri, kolay yemekler, kolay pilavlar, kolay pilav yapımı, pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.