Anasayfa

25 Şubat 2015 Çarşamba

Kolay Börek Yapımı - Yağsız Börek Nasıl Yapılır?


5 çayı saatlerinde, çocukların işyerlerine termosta çay ile götürdüğüm, tarifi ve hazırlanışı çok kolay bir börek.

Ben yufkasını evde açıyorum ama kolaylık açısından hazır yufkaları kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu tarifte yağ kullanmanıza gerek yok.

İçerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz, evde ne varsa.. Haşlanmış patates, ıspanak, haşlanmış semizotu, yeşil zeytin..

Ben fotoğraftaki böreği,  ıspanak ve peynir ile yaptım.

Malzemeler;

İç malzeme
6 adet yufka 
6 kaşık yoğurt veya birmiktar süt
1 yumurta.

Yapılışı;

Yumurta ve yoğurdu karıştırıp borcam tepsinin dibine bir miktar yayın, yağ kullanmayacağımız için yanmamasını ve dipten de kızarmasını sağlayacak,

Üzerine 1 kat yufkayı yayarak tekrar yumurtalı yoğurtlu karışımı sürün 3 kat bu şekilde olacak.

3 kat yoğurtlanan yufkanın 3. katının üzerine börek içini ekleyin.

Diğer 3 kata da aynı şekilde yufkaları yayarak yoğur ve yumurta karışımını sürün.

En üstüne de karışımı yayarak sürdükten sonra siyah susam dökerek 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.