Anasayfa

18 Şubat 2015 Çarşamba

Dereotlu Tereyağı


Özellikle balık yemekleri yanında kızarmış ekmek ile ve kahvaltılarda, dereotlu tereyağını çok seviyoruz. 

Dereotunu,  tereyağı yağı ile karıştımak için besin değerini düşürüp, su kıvamında eritmenize gerek yok,  benmari usulü çok hafif eriterek ince ince kıyılmış deretou ile karıştırıp görüntü için kalıplara yerleştirerek soğuyup sert olmasını sağlayabilirsiniz.

Damak tadınıza uygun ise pulbiber, taze nane, kekik, pulbiber de ekleyebilirsiniz.

Bilgilendirme: Tereyağını genelde köylerden satın alıyorum ama bazı markaların kaliteli tereyağları var, onları da kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.