Anasayfa

30 Temmuz 2013 Salı

Peynirli Kek Tarifi - Basit Peynirli Kek Tarifi



En son mart ayında yazmışım, Umreden sonra çocukların sınavları, misafir vs.. koşuşturmalar derken bloguma yazı girmeye fırsat bulamadım, kızımın çektiği yemek fotoğrafları da bir hayli çoğaldı.

Mübarek Ramazan ayı gelince, sahur ve iftarda çocuklara yemek yedirmek daha da zorlaştı, sahurda hafif kahvaltı dışında hiç bir şey yemiyorlar, bu sıralar sahur için favori yiyeceğimiz peynirli kek. Klasik kek tarifi ile yapıyoruz, tuzlu peynir ile yapıyorsanız ayrıca tuz eklemenize gerek yok, gece 12'de hazırlarsanız sahura hem taze kalıyor hem de ılık..

Fotoğraflar ile Peynir Kek

Malzemeler:
1 su bardağı süt,
2 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar rendelenmiş peynir.


Un, süt, yumurta ve  yağı çukur bir kapta,  rondo ile kıvama gelinceye kadar karıştıralım.



Karışım ince kıvama geldiğinde rendelenmiş peyniri de ekleyerek 2 dakika daha çırpalım. 


Peynirli kek içerisine, lezzeti arttırmak için çörek otu ekleyebilirsiniz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Hadis-i şerifte 'çörek otununun  ölümden başka her derde deva olduğunu buyurmuştur.


Hazır olan kek karışımımızı kalıba koyuyoruz. Benim kek kalıbım seramik. Genel olarak seramik kalıpları tercih ediyorum, teflon ve silikon kalıplarda pişirilen keklerin tadı seramikte pişen gibi lezzetli olmuyor..


Afiyet Olsun!

Peynirli Kek Tarifi - Basit Peynirli Kek Tarifi, Peynirli Kek Yapılışı, Kolay Peynirli Kek Tarifi, Fotoğraflarla Peynirli Kek Tarifi, Peynirli Kek Nasıl Yapılır?, Peynirli Kek Yapılışı, Seramik Kek Kalıbı, Hangi Kek Kalıbında Kek Lezzetli Olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.